Bilder på pc-en

Bildene jeg tar lastes over på pc-en. Noen skal jeg bruke til å lage nye kort, både doble og enkle. Andre skal forstørres og henges på vegg. 

Er det et av mine bilder du kunne tenke deg å forstørre, så ta konakt og vi kan finne ut om kvaliteten er god noe til en forstørrelse. Så kan vi gjøre en avtale om trykking og pris. 

Har du ønske om et spesielt motiv. Ta kontakt så kan vi snakke sammen og avtale et foto-oppdrag. Kanskje du trenger bilder til nettside eller blogg? 

  • Maritimt på Røvær

  • Strandnellik som klorer seg fast

  • Tau preget av vær og vind

Fototur til Røvær

Utsikt fra rommet på Røvær.

Jeg har vært heldig å få være med på "Kreativ fotoprosess" et årskurs i foto, med VestFoto as som arrangør. Vi hadde samlinger på Forus jevnlig fra høsten 2015 til høsten 2016.

Første helg i juni var det fototur til Røvær med 11 fotoglade damer.  En hel helg med fotografering, fantastisk kjekt.

Røvær er et øysamfunn utenfor Haugesund og viste seg fra sin beste side med skyfri himmel, sol og godt varmt vær. Jeg kom hjem litt solbrent i nakken etter å ha traska rundt på øya for å lete etter fotomotiv. Vi damer var høyt og lavt på øya. Det var mye myrull og ramsløk, knauser og myr, sauer og et idyllisk maritimt miljø. Fant meg selv krypende på ei brygge for å ta bilde av noen knuter på noen gamle tau og fortøyninger.

Sele havn

Feistein fyr sett fra Sele havn

Når jeg er ute for å fotografere er jeg på jakt etter farger, kontraster, lys, motiv og en komposisjon som kan fungere. Jeg prøver å finne det beste perspektivet for å få det uttrykket jeg ønsker.

Tidligere i vinter var jeg og en annen "fotodame" en tur til Sele havn. Det var flere minusgrader. Flere ganger måtte jeg avbryte fotograferingen for å varme opp fingrene som dovnet bort i kulden. Det var 10 cm snø . Solen var i ferd med å gå ned i havet. De fine varme fargetonene ble speilet i snø og på våte steiner. Frostrøyk og bølgeskvulp. 

Å stå nede i fjæresteinene og ha utsikt til Feistein fyr med dette flotte lyset var en god opplevelse. Føler at jeg fikk fanga stemningen på bildet.

Hvilket kamera er det beste?

Det beste kameraet er det du har for hånden.

Jeg bruker både speilreflekskamera, kompaktkamera og mobilen. Alle har sine fordeler og ulemper, og de utfyller hverandre. 

Holder du mobilen stille nok når du tar bilde kan det være av god nok kvalitet til at en kan forstørre det og henge det på veggen.